Info

Superältarna

Podden där författarna Jenny Jägerfeld och Johanna Thydell vrider och vänder på ett ämne, ställer en väldig massa frågor och, förhoppningsvis, hittar svar.
RSS Feed
Superältarna
2018
October
September
August
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
July
June
May
April
March


All Episodes
Archives
Now displaying: May, 2015
May 29, 2015

Vad är det att vara stark? Hur påverkas man om man inte är det? Och på vilket sätt hänger egentligen fysisk och psykisk styrka ihop?
I dagens avsnitt ältar vi styrka. Vi diskuterar varför Johanna måste bryta arm med varenda människa hon träffar, hur Jenny hanterar det faktum att reumatismen gör henne svagare och vilka copingstrategier som bäst tar oss igenom kriser. Dessutom analyserar vi Pippi Långstrump och usla superhjältar,  ordspråk som kan leda till utbrändhet samt funderar kring om behovet av ”starka förebilder” verkligen är så sunt. 

Gäst: Heidi Andersson, armbryterskan från Ensamheten

May 15, 2015

För tjugo år sen existerade de knappt, idag kan vi inte leva utan dem. I detta avsnitt ältar vi den fantastiska kommunikationsformen SMS. Johanna kommer ut som smiley-hatare, Jenny berättar hur man kan göra emojis snuskiga och vi går igenom allmän sms-etikett: får man dumpa någon via sms? Är det okej att sms:a medan man umgås med någon annan? Var går egentligen gränserna? Finns de? 
Vi diskuterar också fenomenet sexting, Filippa Reinfeldts osunda emojianvändande, det fina med att ha en SMS-brevvän samt sms:et som ABSOLUT inte borde ha skickats. Blink-smiley.
Dagens gäst: Glenn Hysén

May 1, 2015

#4: HÅR

Vilken betydelse har egentligen vår frisyr? Kan man bli hög på sin egen hårlängd? Hur mycket bör man ansa sig inför en dejt när det vankas sex?
I detta fjärde avsnitt ältar vi hår - huvudhår, armhålehår, könshår och kroppshår i största allmänhet. Johanna delar med sig av en tid då håret ansågs vara hennes enda tillgång och Jenny reflekterar över det faktum att fler tror att hon är flata som korthårig. Begrepp som armhåle-gate, anti-rape-stockings och fittperuker analyseras också. Såklart.
Dagens gäst: Babben Larsson

1