Info

Superältarna

Podden där författarna Jenny Jägerfeld och Johanna Thydell vrider och vänder på ett ämne, ställer en väldig massa frågor och, förhoppningsvis, hittar svar.
RSS Feed
Superältarna
2018
October
September
August
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
July
June
May
April
March


All Episodes
Archives
Now displaying: October, 2015
Oct 23, 2015

Vad ÄR egentligen passion? Kan det finnas passion utan lidande? När är passionen bara underbar och när förvandlas den till något destruktivt?
I dagens avsnitt analyserar Jenny och Johanna sina egna passioner på absoluta cellnivå. De ältarloss kring rimligheten i kungens påstående "Det sa bara klick!", fenomenet flow, begreppet passionsbrott och det sällsynta vanföreställningssyndromet erotomani. Dessutom konstateras att Jenny fortfarande hatar mindfulness och att Johannas relation till passion skulle kunna ses som något tvångsmässig. 

Gäst: Lena Andersson, författare

Oct 9, 2015

Vad har vi för syn på döden idag? Stämmer ordspråket ”det som inte dödar, det härdar?” Sörjer vi någonsin klart? Och vad är det egentligen för skillnad mellan sorg och depression?
I dagens avsnitt berättar Johanna om hur det var att skriva fiktivt kring sin mammas bortgång och Jenny funderar på om det rentav är terapeutiskt att skräckläsa om ond, bråd död. Dessutom: stämmer det verkligen att det bara är tuppen och kvinnan som är glada efter "la petite morte", den lilla döden?

Dagens gäst: Anna Bennich Karlstedt, psykolog och författare

 

1