Info

Superältarna

Podden där författarna Jenny Jägerfeld och Johanna Thydell vrider och vänder på ett ämne, ställer en väldig massa frågor och, förhoppningsvis, hittar svar.
RSS Feed
Superältarna
2018
October
September
August
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
July
June
May
April
March


All Episodes
Archives
Now displaying: February, 2016
Feb 26, 2016

Hur hänger tid och rum egentligen ihop? Varför mår vi sämre den 24 januari än alla andra dagar på året? Och hur kommer det sig att vi ofta spårar ur under ledighet?
I dagens avsnitt diskuteras tid. Vi funderar kring varför nyårsafton känns mer hotfull än andra dagar, hur guldfiskars tidsuppfattning ser ut och när man egentligen lämnar barndomen (om man någonsin gör det). Dessutom provar Jenny en app som förändrar hennes liv och Johanna berättar om hur ett nio till fem-jobb hjälpt henne att ta sig igenom hennes ”hatkvartal”.

Gäst: Sigge Eklund

Feb 12, 2016

Varför kysser vi varandra? Hur kommer det sig att vi just stoppar in tungan i en annan människas mun istället för att typ gnugga öron? Är det en rest från när vi diade vår mors bröst eller kommer det från tiden när vi slickade saltet av varandras ansikten?
I dagens avsnitt ältar vi något så härligt som kyssar! Vi diskuterar egna kysspreferenser, den första kyssen (Johanna var skandalösa ÅTTA ÅR!) och hur viktig kyssen egentligen är för en relation. Dessutom avslöjar vi vilket djur som kör med tungkyssar, förklarar begreppet träningshångla och försöker svara på varför Leonardo Di Caprio enligt uppgift INTE vill kyssas.

Gäst: Malin Wollin

1