Info

Superältarna

Podden där författarna Jenny Jägerfeld och Johanna Thydell vrider och vänder på ett ämne, ställer en väldig massa frågor och, förhoppningsvis, hittar svar.
RSS Feed
Superältarna
2018
October
September
August
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
July
June
May
April
March


All Episodes
Archives
Now displaying: March, 2016
Mar 25, 2016

Varför ljuger vi? Ägnar sig kvinnor och män åt olika typer av ljugande? Kan man verkligen se på någon att den far med osanning? I dagens avsnitt ältar vi lögner! Vi räddar en lyssnare som vill veta hur mycket det är okej att ljuga i underhållande syfte, avslöjar våra egna osanningar och undersöker hur duktiga vi är på att ljuga för varandra i ett högst vetenskapligt test. Dessutom kommer Johanna ut som så kallad ”sociallögnare” och Jenny berättar hur det var att dejta en tvättäkta mytoman.

Gäst: Lars Ohly, som berättar hur det var att spela med Nacka Skoglund – eller hur var det nu?

Mar 11, 2016

Högmod, girighet, lust, avund, frosseri, vrede, lättja- idag ältar vi de sju dödssynderna!
Hur står de sig 2016? Vilka dödssynder gör vi oss själva skyldiga till? Men är det verkligen rimligt att komma till helvetet bara för att man blir arg eller har legat runt lite? Borde vi rentav uppdatera syndlistan?
Dessutom njuter Jenny av insikten att Johanna hamnar betydligt längre ner i helvetet än hon själv – om vi ska tro Dantes Gudomliga komedi – och Johanna lanserar den mildare förseelsen "dagssynder" som till exempel kan innebära att man tar fram gitarren på efterfesten.

Gäst: Göran Greider

1