Info

Superältarna

Podden där författarna Jenny Jägerfeld och Johanna Thydell vrider och vänder på ett ämne, ställer en väldig massa frågor och, förhoppningsvis, hittar svar.
RSS Feed
Superältarna
2018
October
September
August
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
July
June
May
April
March


All Episodes
Archives
Now displaying: April, 2016
Apr 21, 2016

Djupa meningsfulla konversationer är väl ändå det som de allra flesta människor strävar efter, men de har sin tid och sin plats. Många stunder varken vill eller kan vi dela med oss av det allra innersta, utan konverserar om saker som är betydligt värdsligare, som ... vädret. I det här avsnittet ältar vi kallprat. Varför kallpratar vi? Hur uppstod kallpratet och vad brukar det bestå av? Hur kallpratar Jenny med en terapiklient om hon träffar denne PÅ VÄG till terapimottagningen? Hur kommer det sig att Johanna hellre trycker i sin hall i tio minuter än att säga hej till en granne? Och varför envisas tandläkare att kallprata när man har munnen full av salivsugar? Dessutom: de bästa kallpratstipsen!

Gäst: Kristoffer Triumf

Apr 8, 2016

(I detta specialavsnitt sänder vi ett samtal som spelats in inför publik på ABF-huset den 1 mars 2015 i samband med samtalsserien Psykologer läser böcker. Moderator: Jenny Jägerfeld.)

 Med anledning av den box som kommer ut i vår, innehållande hennes samlade skönlitterära verk, träffar vi Lena Andersson för att tala om hennes författarskap. Vi diskuterar bland annat den massmediala bilden av förorten i debutromanen Var det bra så?, pratar om fundamentalism och kroppskontroll i Duck City och analyserar hur man kan tänka kring kärlek, ansvar, makt och maktlöshet i den Augustprisade Egenmäktigt förfarande och uppföljaren Utan personligt ansvar.

 Gäst: Lena Andersson, journalist, författare och älskad Superältargäst.

1