Info

Superältarna

Podden där författarna Jenny Jägerfeld och Johanna Thydell vrider och vänder på ett ämne, ställer en väldig massa frågor och, förhoppningsvis, hittar svar.
RSS Feed
Superältarna
2018
October
September
August
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
July
June
May
April
March


All Episodes
Archives
Now displaying: November, 2016
Nov 25, 2016

Vilka är vi egentligen? Är det medfödda faktorer som skapat oss eller kan vi faktiskt välja hur vi vill vara? Och stämmer självbilden med omgivningens syn?
I dagens avsnitt ältar vi identitet! Johanna berättar om problemet med att inte kunna fråga någon hur hon var som var liten och Jenny får oanat höra vad vänner tycker om hennes sanna identitet. Dessutom diskuteras vilka egenskaper vi förstärkt för att de belönats, hur vi använder varumärkeskonsumtion som identitetmarkörer och identitetsdragen vi har – men döljer för andra.

Nov 4, 2016

Vad är egentligen ett dåligt val? Varför gör vi dem? Finns det några speciella faktorer som försämrar omdömesförmågan? Och varför är tonåringar så kassa på att ta beslut?
Idag listar vi generat våra egna dåliga val, som exempelvis varför Johanna spelade innebandy i kroppsmålning under lagnamnet ”Passa er ni subbor för våra bandyklubbor" och hur det kommer det sig att en ninjaklädd Jenny gjorde inbrott på sin egen högstadieskola.
Dessutom diskuteras kycklinggul hårfärg, misstaget med att låtsas vara expertfotograf, cykelstölden som minst sagt sket sig och en artikel där vita bröllopsklänningar helt ska förbjudas, om prästen själv får välja.

1