Info

Superältarna

Podden där författarna Jenny Jägerfeld och Johanna Thydell vrider och vänder på ett ämne, ställer en väldig massa frågor och, förhoppningsvis, hittar svar.
RSS Feed
Superältarna
2018
October
September
August
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
July
June
May
April
March


All Episodes
Archives
Now displaying: December, 2016
Dec 30, 2016

#33. SÖMN

Varför sover vi? Vad händer om man inte sover? Och vad är egentligen REM-sömn som det tjatas om?
Idag avslöjar Johanna sin bisarra insomningsrutin (vilken bland annat innehåller en allvarstyngd dokumentär om Tobleroneaffären) och Jenny förklarar varför hon gärna kollar på videos av unga kvinnor som viker handdukar vid läggdags.
Dessutom avslöjar vi bakgrunden till begreppet tupplur, lägger fram olika teorier om drömmar och diskuterar om det verkligen är så satans dåligt att kolla på skärmar innan man ska sova.

Dec 16, 2016

#32. ”GOD” JUL
Varför firar vi egentligen jul? Hur kommer det sig att detta sker på helt fel dag, månad och till och med år? Och varför hetsar julen oss till att bli värsta husmorsorna?I dagens avsnitt berättar Jenny om en julafton i Turkiet där det bjöds på ett frieri, en bajskorv samt stulna byxor och Johanna delar med sig av sin värsta jul hittills – julen efter separationen.
Dessutom diskuteras Lucias öde som tvångsprostituerad, svårigheten i att resa med knäck, om det är tillåtet att ändra på jultraditioner, hur man ska hantera rasistiska släktingar vid julbordet, och framförallt: är julen verkligen så "god”?

Om du vill julklappssponsra Superältarna, swisha till 070-4744364. Tack!

Dec 2, 2016

#31. PENGAR
Varför är det så känsligt att snacka om pengar? Hur mycket ska man egentligen dricksa? Och hur delar man notan i stora sällskap på ett rättvist sätt?
I dagens avsnitt ältar vi pengar. Jenny berättar om en mycket fattig period när hon inte hade råd med bindor och istället fick använda wettexdukar i trosorna och Johanna funderar på svårigheten att som ensamstående egenföretagare ha råd att ge barnet lov. Dessutom diskuteras den augustnominerade boken Fattigfällan, skillnaden mellan snålhet och sparsamhet, hur pengar och lycka hänger ihop och vad ”rövhålseffekten” är. På tal om pengar – om du vill sponsra de ideella Superältarna, swisha då till 070-474 43 64. Enorm tacksamhet!

1