Info

Superältarna

Podden där författarna Jenny Jägerfeld och Johanna Thydell vrider och vänder på ett ämne, ställer en väldig massa frågor och, förhoppningsvis, hittar svar.
RSS Feed
Superältarna
2018
October
September
August
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
July
June
May
April
March


All Episodes
Archives
Now displaying: April, 2017
Apr 21, 2017

#41. GRÄL
Vad skiljer ett gräl från en diskussion eller ett bråk? Varför tycker många att det är läskigare att bråka med en vän än med sin partner? Och kan man stärka sina argument enbart genom att sänka rösten?
I dagens avsnitt utsätts Jenny för ett martyrtest som visar hur hon beter sig under gräl och Johanna funderar på om hennes sätt att njuta av vissa konflikter beror på för högt testosteron?
Dessutom diskuterar vi de vanligaste relationsgrälen, vilka retoriska knep du ska använda för att vinna ett gräl och – avslöjar vilka gräl vi själva haft sinsemellan.

Om du vill sponsra Superältarna, swisha till 070-4744364 eller stöd oss via patreon.se/superaltarna.
Tack!

Apr 7, 2017

#40. FÖRÄNDRINGAR
Varför har vissa så svårt för förändringar, medan andra verkar kunna rycka på axlarna åt dem? Vad är det för skillnad kring förändringar vi drabbas av och de vi själva initierat? Och hur ska man hantera omgivningens reaktion när man bestämt sig för att förändra något som kommer påverka även dem?
I dagens avsnitt berättar Johanna berättar om sitt förändringsobenägna vallhundsbeteende och Jenny avslöjar vilken omvälvande livsförändring som just nu orsakar henne djup ångest.
Dessutom diskuterar vi terapins förmåga att förändra personligheten, den enorma förändringen i att skaffa barn och om det verkligen stämmer att man inte kan lära gamla hundar att sitta?

Om du vill sponsra Superältarna, swisha till 070-4744364. Tack!

1