Info

Superältarna

Podden där författarna Jenny Jägerfeld och Johanna Thydell vrider och vänder på ett ämne, ställer en väldig massa frågor och, förhoppningsvis, hittar svar.
RSS Feed
Superältarna
2018
October
September
August
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
July
June
May
April
March


All Episodes
Archives
Now displaying: May, 2017
May 19, 2017

#43. INTIMITET
Alla behöver intimitet, men varför är det ibland så svårt? Vad betyder egentligen att vara intim? Och hur kommer det sig att vissa glatt masserar främlingars axlar, medan andra inte kan tänka sig något värre?
I dagens avsnitt berättar Jenny varför hon har svårt för att lägga sig i kompisars knän och Johanna avslöjar varför hon utvecklat ett nytt förhållningssätt i kärleksrelationer.
Dessutom diskuteras känslan av att ha hävt ur sig för intim information för tidigt, problemet med hur man ska hälsa på sin psykolog och föreställningen kring att samtliga intimitetsbehov ska tillfredställas av en enda person – ens partner.

Om du vill sponsra Superältarna, swisha till 070-4744364. Tack!
patreon.com/superaltarna

May 5, 2017

#42. KOMPLEX
Varför är komplex så jobbiga att prata om, trots att de flesta har det? Beror det på en rädsla för att andra också ska lägga märke till dem? Och vad skulle hända om vi alla var lite mer öppna med våra så kallade brister?
I dagens avsnitt avslöjar Johanna och Jenny sina komplex som handlar om allt från fetma till skammen över att skela. Dessutom reder vi ut vad oidipuskomplexet egentligen handlar om, försöker förstå varför man utvecklar ett hora- madonnakomplex och besvarar frågan om hur man gör för att bli av med sina värsta tankar om sig själv.

Om du vill sponsra Superältarna, swisha till 070-4744364
eller via patreon.com/superaltarna. Tack!

1